Advertising,  Cultura & Media,  Life & Inedit

Stiinta si religia

Sursa foto: sxc.hu

“Dați-mi un punct de sprijin și răstorn Pământul” a spus Arhimede.
De mici suntem bombardați cu o mulțime de informații, tradiții și doctrine fără să vrem, și de cele mai multe ori acestea nu fac altceva decât să ne taie aripile pe care le aveam la începutul vieții. Suntem îndopați cu frici de mici, frica de bau bau, frica de țigani, frica de dumnezeu, doamne doamne, șantajul lui moș crăciun ș.a. Chiar nu înțeleg de ce omenirea preferă minciuna în detrimentul adevărului și a unei conștiințe sănătoase și curate. Ok înțeleg poveștile cu prinți și prințese, care dezvoltă imaginația copiilor, dar șantajul acesta cu diverși dumnezei inventați nu îl înțeleg. Chiar deloc nu a evoluat omenirea din punct de vedere al conștiinței? Sincer și eu preferam să nu fiu îndoctrinat de mafia de la BOR, dar oricum contează prea puțin ce a fost, contează mai mult ce simt eu în prezent în legătură cu religia și Universul.
Dacă în antichitate știința și religia oarecum se completau fără probleme, odată cu descoperirile oamenilor de știință și acapararea unor mase tot mai mari au dus la o ruptură între cercetători și preoți. Celor din urmă nu prea le-a convenit acumularea de capital a cercetătorilor și astfel au început o luptă împotriva științei. Au construit niște dogme artificiale din care populația de rând nu avea voie să iasă în niciun caz și implicit crearea unor frici artificiale pentru a limita omul în dezvoltarea naturală. Astfel creștinismul și islamismul sunt 2 dintre religiile cele mai puternice care au împărțit oarecum Terra în 2, un dualism artificial, niște doctrine care duc la discriminare, războaie, și o ură artificială fără niciun sens.
Giordano Bruno a fost torturat și ars pe rug pentru că a contrazis biserica, Galileo Galilei a scăpat ca prin urechile acului de arderea pe rug, dar a fost condamnat la închisoare la domiciliu până la moarte, pentru că a prezentat diverse lucrări cu privire la sistemul heliocentric, care abia în anul 1992 a fost recunoscută de către biserica de la Roma! Acesta a fost reabilitat de papa Paul al II-lea la 31 octombrie 1992 după aproximativ 350 de ani..
În anul 1967, Albania aflată sub conducerea președintelui Enver Hoxha s-a autointitulat ca fiind primul stat ateu din lume. Odată cu expansiunea comunismului în Europa și în lume influența religiei a scăzut drastic în multe țări. Totuși în ultima perioadă se reîncearcă o reconciliere între cele 2 mari tabere manipulatoare de pe Terra. Inclusiv Vaticanul a recunoscut prin vocea reverendul Jose Gabriel Funes, posibilitatea existenței extratereștrilor, lucru care duce spre o împăcare cu știința care se face din păcate cu pași destul de mici.. Oricum pentru cei pasionați de religie pot apela la niște carti crestine pentru o informare cât mai detaliată despre acest subiect.
Personal nu sunt în nicio tabără, prefer să am conștiința liberă și propriul meu crez care nu prea corespunde în totalitate cu dogmele religioase sau cu știința. Pentru pasionații de viață și conștiință în general le recomand 3 cărți foarte dragi mie: Programul Terra a lui Toni Victor Moldovan, Putere versus forță a lui David R. Hawkins MD și Istoria Religiilor a lui Mircea Eliade după care puteți citi și Biblia.  Să nu vă speriați dacă o să aveți dureri de cap, dacă unele idei și concepte nu le întelegeți din prima recitiți până reușiți să descifrați cât mai bine informația din aceste 4 cărți pe care fiecare om ar trebui să le citească cel puțin odată în viață.  Pentru alte cadouri de suflet puteți apela cu încredere la cei de la librăria maranatha.
Să nu uităm ce spunea britanicul Christian Rene de Duve (care a primit Premiul Nobel pentru medicină în 1974): „Universul nu reprezintă acel cosmos inert din teoriile fizicienilor sau ale clericilor. Universul înseamnă viață, și toată infrastructura necesară ei este prezentă în jurul nostru. Cu siguranță există miliarde de biosfere generate și susținute de restul Universului” și Albert Einstein: ,,Știința fără religie e incompletă. Religia fără știință e oarbă. Marile spirite au întâlnit adesea opoziție din partea minților slabe de înger. Știința e un lucru minunat dacă nu trebuie să trăiești din ea. Imaginația e mai importantă decât cunoașterea!”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments