Usturoiul negru
Gastronomia asiatică folosește de mult timp Usturoiul negru, însă doar mai recent, varianta fermentată a bulbului este disponibilă în comerţ pe piața Statele Unite şi a Marii Britanii. Mâncat ca o gustare sau folosit ca ingredient în bucătărie, acesta are un gust dulce oţetit şi oferă multe beneficii pentru sănătate. După fermentarea în recipiente de lut pentru o lună, fără ingrediente adăugate, rezultatul este un căţel gustos cu o cantitate de zece ori mai mare de antioxidanți decât în usturoiul crud. Procesul de maturare creează, de asemenea, S-Arilcisteină, care luptă împotriva celulor canceroase, împotriva colesterolului, şi creşte conţinutul de polifenoli. Deși ați credea că după ce consumați așa ceva ați emana un miros paragonabil cu mirosul unor oua de vreo 100 de ani, mirosul este plăcut și nu foarte intens, deci nu este deloc respingător așa cum s-ar crede.
O căutare rapidă arată că usturoi negru este afişat pe meniuri la Bix, Charlie Trotter, Monarch şi Le Bernardin, precum şi în cadrul unor
emisiuni precum Top Chef.
Usturoiul negru este în prezent disponibil din unele locaţii de vânzare cu amănuntul San Francisco Bay Area, online, de la Mondo Food (începând de la circa 4 dolari pe ) şi de pe site-ul Usturoiul negru din Marea Britanie, care vinde, de asemenea, pastă neagră şi suc de de usturoi negru.
Mai multe informații găsiți pe Wikipedia .
Sursa: coolhunting.com.
[…] publicat de http://www.cuibus.ro […]
Eu as incerca.. Exista cumva „reteta” de invechire :) … adica sa putem sa il pregatim la noi acasa?
Sigur se poate trebuie incercat. Eu sincer inca nu am incercat dar sper in viitorul apropiat;)
eu as manca, daca s-ar gasi si la noi…
sanatate curata. sau murata? :)
se paote cumpara online din UK..doar ca eu preturi destul de piperate din ce am vazut:D dar ce e murat e bun::))
nu am mancat niciodata…nu stiu,nu ma prea incanta culoarea aia :-s
io sincer nu as manca asa ceva :-s
De ce nu daca e gustos si sanatos? Usturoiul alb murat nu-ti place?:P